lördag 23 oktober 2010

Stickat en disktrasa........

Har sett länge att många gör sina egna disktrasor........så nu har jag gjort en. Hitta gammalt vävgarn som jag hade liggande Cottolin. Sticka med dubbel tråd nu är det bara att se om det var bra val av garn till en disktrasa

När jag var klar så såg jag att den blev lite tvåfärgad , tydligen var det olika färgbad, men det blev ju lite mer liv i trasan....och det ska ju bara va en disktrasa trots allt.5 kommentarer:

 1. Den blev ju jättebra! tänk, så trevligt att ha en sådan fin disktrasa i köket.
  Trevlig helg!
  Maria

  SvaraRadera
 2. Vad fin, mycket trevligare än dom tunna man köper.

  SvaraRadera
 3. Cottolin: kan det möjligen betyda bomull och lin? Borde vara perfekt till disktrasan! (Själv har jag inte gjort någon ännu, men jag säger som du: man ser dem överallt, snart måste man göra sig en egen!)

  SvaraRadera
 4. Mmatilda... alldeles riktigt det är ca 60% bomull och 40% lin och man använder det när man väver egentligen, men jag har en del smårullar över som inte blir nytta till så mycket , så då var det perfekt till disktrasar, och jag är jätte nöjd..... bara familjen som tyckte det var lite konstigt att jag gör egna disktrasor. De får vänja sej för jag kommer att göra flera.....

  SvaraRadera
 5. Hej
  Ja det här har jag också tänkt göra många gånger men jag blir också lite osäker på vilket garn som ska användas. Det måste ju suga bra t.ex.
  Jag tragglar för tillfället med kärleksknutar som jag inte fått riktig kläm på ännu.

  Maidi

  SvaraRadera